Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressen värvar från Nyheter24 – igen

Publicerad: 16 September 2014, 13:27
Uppdaterad: 28 Juni 2016, 08:06

Expressen rekryterar Nyheter24-reportern Irena Pozar till sin sociala medier-avdelning.


22-åriga Irena Pozar har jobbat på Nyheter24 i drygt sex månader. Innan dess, när hon var 16 år, jobbade hon som ungdomsreporter på Smålandsposten i två år.

– Jag hade en liten paus där jag pluggade lite och jobbade med annat innan jag började på Nyheter24. Jag har inte pluggat journalistik innan, säger hon till Dagens Media.

Nu värvas hon av Expressen. Där ska hon arbeta i tidningens sociala medier-grupp, som tidigare gjort flera rekrytingar från Nyheter24. Bland annat har Expressen värvat Andreas Häggström, Emma Malmlöf och Erik Carlsson (som nu jobbar på Schibsted) från Nyheter24.

– Det ska bli jätteroligt. Jag har en del gamla kollegor där som jag får återförenas med nu så det känns jättebra. Det ska bli kul att få vara på en plattform som har lite bredare målgrupp än Nyheter24 också.

Varför tror du Expressen har värvat så många från Nyheter24?

– Jag tror det beror på att vi är ganska unga och att vi har stenkoll på nätet. Samtidigt har vi lärt upp oss väldigt bra på Nyheter24. Vi är snabba och bra på att hitta egna grejer och tyngs inte ner av hur man gjorde förr.

Har du några råd till andra unga människor som vill jobba i den här branschen?

– Att jag profilerat mig är väl det som gjort att det har gått fort för mig. Och att man sätter sig in i frågor som är aktuella just nu men också visa att man kan skriva om olika ämnen.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.