Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen tar in doktor i krigsvetenskap som krönikör

Publicerad: 3 mars 2022, 09:56

Expressen tar in Oscar Jonsson, doktor i krigsvetenskap, som krönikör.

Foto: Olle Sporrong

Expressen vill stärka bevakningen av kriget i Ukraina och knyter därför till sig veteranen och forskaren i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan, Oscar Jonsson, som krönikör.


Ämnen i artikeln:

ExpressenUkraina

Sedan Rysslands invasion av Ukraina märks ett enormt intresse för nyheter och analyser av det som händer och hur det påverkar oss i Sverige, skriver Expressen i ett pressmeddelande.

Därför anlitar de nu forskaren i krigsvetenskap Oscar Jonsson som krönikör i tidningen. Han har bland annat publicerat forskning om rysk hybridkrigsföring och har vikarierat som chef för tankesmedjan Fri värld som bedriver opinionsbildning inom utrikes- och säkerhetspolitiska frågor.

– Det känns väldigt kul att skriva i Expressen. Getingen är den tidning som haft den mest intressanta utvecklingen i Sverige de senaste åren, säger han i ett pressmeddelande.

Förutom att skriva krönikor och analyser kommer Oscar Jonsson även att medverka i Expressen TV och svara på läsarnas frågor på Expressens sajt.

– Jag är i lika delar Rysslands- och krigsvetare och kommer ta det perspektivet på kriget i Ukraina men också om storpolitiken och konsekvenserna för Sverige, säger Oscar Jonsson.

LÄS OCKSÅ: Svenska tidningar gör sampublicering för Ukraina: ”Vi står upp för fri press” 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenUkraina

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev