Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressen tappar två tunga politiska reportrar

Publicerad: 4 November 2014, 09:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

På kort tid har både Annie Reuterskiöld och Karl-Johan Karlsson valt att säga upp sig från Expressen.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Igår stod det klart att Expressens politiska reporter Karl-Johan Karlsson värvats av Centerpartiet. Dagens Media kan nu berätta att även Annie Reuterskiöld, också politisk reporter på tidningen, slutar.

Istället ska hon börja som politikreporter på Ekot där hon börjar den 1 december. Hon lämnar Expressen efter totalt åtta år på tidningen och går från en fast tjänst till att bli vikarie på Sveriges Radio.

– Jag var redaktionschef på Nöjesguiden som första jobb och har varit på Expressen sedan dess. Det ska bli väldigt spännande att se hur en annan redaktion funkar, säger Annie Reuterskiöld till Dagens Media.

Något särskilt som gjort intryck på dig under de här åren som du tar med dig till Ekot?

– Jag har gjort mycket live-tv de senaste två-tre åren och av det har jag lärt mig enormt mycket av. Det har varit många intervjuer och långa livepass. Det har gett mig en säkerhet i den situationen och man blir hela tiden mer förberedd på hur politiker reagerar i olika intervjusituationer. Och man lär ju sig av sina misstag.

– Sen har kvällstidningen ett sätt att jobba som är intensivt och effektivt, det tar jag med mig nu.

Någon särskild intervju som stuckit ut?

– Jag gjorde en intervju med Anders Borg på en flygbuss i Nigeria. Det var den enda tiden vi kunde få med honom och det var en extrem tidsbrist. Vi skumpade runt där på vägarna samtidigt som vi försökte filma, och han brukar själv säga att det var den mest minnesvärda intervju han gjort när vi ses.

– Den var kul att göra dels för att vi fick en timme, om än skakig, med honom och dels för att det gav tillfälle att också prata med honom om hur han har kombinerat ämbetet med familjelivet till exempel.

Finns det något samband mellan att du och Karl-Johan Karlsson slutar samtidigt?

– Jag tror att det är en rätt naturlig konsekvens av att vi har varit inne i en valrörelse och, får man ändå hoppas, en avslutad regeringsbildning. Vi har båda varit länge på en och samma plats, den nya mandatperioden blir lite av en nystart för många.

Hur tror du det påverkar Expressen?

– Jag tror att Expressen har en väldigt stark bild av vilken typ av politikrapportering man vill göra och när man har satt ihop politikgruppen har man försökt få in olika typer av reportrar som täcker olika saker. Det kommer man fortsätta med. Självklart har alla reportrar sina egna styrkor men jag tror man kommer fortsätta rekrytera så att man täcker in det vi har gjort.

Magnus Aleslind, redaktionschef på Expressen, säger så här om att Karl-Johan Karlsson och Annie Reuterskiöld slutar:

– Vi gjort enorma satsningar på politik de senaste åren, med prisvinnande valstugor, tv-program och stora granskningar och avslöjanden. Nu väljer ett par av medarbetarna som gjort goda insatser att gå vidare till helt olika uppdrag. Vi tackar dem och önskar lycka till, säger han och fortsätter:

– Vi har tillsatt en ny samhällschef, Fredrik Sjöshult, som efter valet radat upp nyheter om den nya regeringen. Fredrik kommer tillsammans med redaktionsledningen tillföra framtidens kompetens i politikbevakningen.

Magnus Alselind säger också att Expressen redan nu har ett starkt nyhetsarbete.

– Med bland annat Niklas Svensson och vår specialgrupp inriktad på grävande journalistik samt krönikörer som K-G Bergström och Lotta Gröning.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.