Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressen storsatsar på tv

Publicerad: 11 december 2012, 06:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:01

Expressen fördjupar samarbetet med TV4 News och anställer fler reportrar. Dessutom byggs en ny modern 3d-studio på redaktionen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenTV4 News

Dagensmedia.se kunde för ett par veckor sedan berätta om att Expressen och TV4 News samarbetar kring direktrapportering vid stora nyhetshändelser. Nu fördjupas samarbetet ytterligare.

– Vi ska byta innehåll med varandra och vi ska också göra fler samsändningar live. Dessutom har vi planer på ett samarbete kring programproduktion, säger Anna Rastner, redaktionschef på Expressen digitala medier.

För Expressens del innebär satsningen också att antalet videoreportrar ska fördubblas och man söker nu nya medarbetare, men även TV4 News ska öka sina resurser.

Hos Expressen byggs också en ny tv-studio.

– Det här känns väldigt spännande. Vi har ett starkt samarbete med en duktig och erfaren tv-aktör, samtidigt som vi själva växer och kan fokusera våra resurser på att göra det vi kallar kvällstidnings-tv – som till exempel rapporteringen kring SD.

Även konkurrenten Aftonbladet satsar hårt på tv. Nyligen anställdes Håkan Wikström som nyhetschef för live-tv och nästa år ska man bland annat sända ännu mer live-sport.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenTV4 News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.