Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressen ser över kritiserat betygssystem

Publicerad: 30 September 2013, 11:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:32

Cheferna på Expressen har i hemlighet betygsatt sina medarbetarna inför löneförhandlingarna. Nu slopas systemet.


Ämnen i artikeln:

Expressen

I början av september kallade journalistklubben på Expressen sina medlemmar till möte för att diskutera den kommande löneprocessen.

En punkt på dagordningen handlade om de skriftliga "betyg" som cheferna ska formulera över alla medarbetare – och som hålls hemliga för de betygsatta.

Facket är kritiska till systemet, där cheferna ger medarbetarna betyg på en femgradig skala från "underkänd" till "landslagsklass". Nu ska betygen bort.

– Så har det fungerat på Expressen fram till nu. Cheferna sätter betyg som medarbetarna inte får se. Men nu efter förhandlingar är det slut på betygen, nu ska det bli ordning och reda, säger Olle Fors, fackklubbsordförande på Expressen till Dagens Media och fortsätter:

– Man kan inte sätta betyg utan att veta vilket betyg man får, så går det inte ens till i Björklunds skola, det är en pinsamhet som numera är begravd. Det har pågått i några år, men betygen betyder ingenting, vi har inte accepterat dem eftersom vi inte har fått se dem. Det är en allmän dumhet som pågått, men nu är det slut.

Olle Fors säger att facket och ledningen tillsammans fattat beslut om en ny löneprocess som ska vara transparent. Men något beslut om hur den ska se ut i detalj finns ännu inte.

Stefan Sjöström, administrativ redaktionshef på Expressen, skriver i ett sms till Dagens Media:

"Vi har inte fattat något beslut om förändring. Arbetet inför nästa löneförhandling sker tillsammans med fackklubbarna och där kommer vi, när det blir aktuellt att informera internt."

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.