Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen Premiums kommersiella chef lämnar

Publicerad: 29 januari 2020, 13:23

Under våren lämnar Dan Edström Expressen och blir digital strateg på Centerpartiet: ”Ska jag sluta på Expressen så ska det vara för något idédrivet”, säger han till Dagens Media.

Foto: Olle Sporrong/Expressen

Dan Edström, kommersiell chef på Expressen Premium, slutar. Efter två decennier på tidningen ska han börja jobba för Centerpartiet.


Ämnen i artikeln:

Expressen

För 21 år sedan tog Dan Edström sina första kliv på Expressen. Uppdraget då var som printredigerare på Expressen Fredag. Sedan dess har Dan Edström haft 14 olika jobb på Expressen, flera av dem har varit i chefsposition. De senaste två åren har han varit kommersiell chef på Expressen Premium.

– Jag har jobbat med journalistik sedan jag var 19 år. I dag känner jag att jag har gjort allt jag vill göra. Nu ska jag testa de kunskaper jag fått i en helt ny kontext. 

Efter påsk tillträder han rollen som digital strateg på Centerpartiet.

– Det känns väldigt roligt och spännande att ta mig an något helt nytt. Jag har alltid känt att ska jag sluta på Expressen så ska det vara för något idédrivet – nu har jag hittat en plats som känns bra, säger han och fortsätter:

– För mig har mycket av syftet med att vara journalist handlat om vikten av yttrandefrihet och demokrati. De värdena tar jag med mig till min nya roll hos Centerpartiet.

Dan Edström gör sin sista dag på Expressen den sista mars.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News