tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen plockar från Aftonbladet

Publicerad: 22 december 2020, 08:48

Helena Trus är ny medarbetare på Expressens politik- och samhällsredaktion.

Den tidigare Aftonbladet-medarbetaren Helena Trus ansluter till Expressens politik- och samhällsredaktion.

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Helena Trus kom till Aftonbladet 2005. Därefter har hon haft en rad roller på tidningen, bland annat har hon arbetat som nöjesreporter, nyhetschef, programledare och krönikör.

Men efter femton år lämnar hon nu Aftonbladet för konkurrenten Expressen, där hon tar plats på politik- och samhällsredaktionen. I sin nya roll kommer Helena Trus att ha fokus på reportage.

– Expressen slår igenom bruset med genomarbetad och fördjupande journalistik, och jag är så mallig över att jag ska få vara en del av det. För drygt femton år sedan inledde jag min journalistkarriär som vikarie på tidningen. Nu gör jag, för att använda kvällstidningsspråk, en comeback, säger Helena Trus i ett pressmeddelande.

Christofer Brask, politik- och samhällschef på Expressen, kommenterar rekryteringen:

– Helena Trus är en engagerad och envis reporter, och en skicklig berättare. Hon är ett starkt tillskott i vår satsning på samhällsreportaget, säger han.

Förra året debuterade Helena Trus som författare med boken ”Ett kilo socker” om sin farmor som överlevde Förintelsen. Hon föreläser också för högstadie- och gymnasieelever om Förintelsen och den nutida antisemitismen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev