Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressen namnger 38-åringen

Publicerad: 9 November 2010, 06:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:32

Expressen namnger den person som är misstänkt för ett mord och ytterligare sju mordförsök i Malmö.


Publiceringen kommer efter att tidningen fått uppgifter på att mannen kunnat knytas till ett vapen.

"Expressen identifierar i dag 38-åringen med namn och bild, eftersom det föreligger ett uppenbart allmänintresse av att så konkret som möjligt skildra och försöka förklara de uppmärksammade vansinnesdåden mot malmöbor; exceptionella fall som inte bara intensifierat integrationsdebatten, med improviserade ministerbesök i Malmö, utan också har fått poliser och politiker att kräva hårdare lagar", skriver chefredaktören Thomas Mattsson i sin blogg.

Han är medveten om att publiceringen kommer att kritiseras, skriver han:

"Expressens publicering i dag, när vi berättar mer om den misstänkte Lasermannen och identifierar honom med namn och bild, kommer alldeles säkert att kritiseras av anonyma mejlare som hänvisar till "'pressetik' och 'förtal' och 'flyttade gränser'… men som egentligen vill säga något annat".

Inget annat större medie har gått ut med namn och bild på 38-åringen. Dagens Nyheter verkar knappast överväga det heller, då man i dag skriver att "nätsajter" hänger ut mannen, och att hans hem därför står under bevakning.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.