Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen minskar vinsten – igen

Publicerad: 13 februari 2018, 13:54
Uppdaterad: 13 februari 2018, 14:45

Anders Eriksson. Foto: Janne Næss

Expressens resultat landar på 37 miljoner 2017, det är en minskning med 5 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Expressen redovisar ett resultat på 37 miljoner kronor under 2017, det är en klar minskning från föregående år där resultatet landade på 42 miljoner kronor. Mellan 2015 och 2016 rasade resultatet dessutom riktigt rejält – från 88 miljoner till 42 miljoner kronor.

Intäkterna ökar något till 1,2 (1,2) miljarder kronor.

De digitala intäkterna, från annons- och läsarverksamhet, ökade med 22 procent medan intäkterna från print inte alltför förvånande minskade med 9 procent.

Även om det positiva resultatet minskar så ökar Expressen den totala annonsförsäljningen för femte året i rad.

– Expressen gör ett mycket starkt resultat i en period av omfattande investeringar för att accelerera vår digitala tillväxt. Satsningarna har slagit väl ut på nästan samtliga fronter och den digitala tillväxten var tillräcklig för att öka totala intäkterna något, trots en minskande printaffär, säger Anders Eriksson, vd för Expressen, i ett pressmeddelande.

Expressen meddelar samtidigt i pressmeddelandet att det strukturella upplagetappet bromsats in något och att de under årets sista månader hade större intäkter från papperstidningen än motsvarande period 2016.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News