tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen inför temabilagor

Publicerad: 3 februari 2012, 09:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:34

På måndag går Expressen ut med sin första redaktionella temabilaga. Över trettio olika gratisbilagor är planerade.


EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Först ut är temabilagan Gymnasievalet, men ungefär 35 bilagor är planerade för hela året.

– Vi såg att det är populärt med bilagor gjorda av annonsörer och att det är en lönsam affär. Då tänkte vi att det här skulle vi kunna göra själva, säger Hannah Sjöström, redaktör för temabilagorna, och fortsätter:

– Men det finns också en redaktionell idé att lyfta fram ämnen som berör våra läsare men som inte passar huvudtidningen eller som det inte finns plats för i ett magasin.

Bilagorna görs av Expressens redaktion men annonsförsäljningen sker tillsammans med Mediapuls i Stockholm.

- Vi är väldigt nöjda med annonsförsäljningen. Vi tror att det finns annonsörer som längtar efter högre kvalitet på bilagor. Sedan hittar vi ju annonsörer som idag inte annonserar i tidningen, säger Hannah Sjöström.

Temabilagorna kommer att vara gratis och ligga som andra eller tredjerygg i huvudtidningen. Hannah Sjöström tror dock inte att de nya gratisbilagorna kommer at utgöra ett hot mot Expressens magasin.

– Vi har valt ämnen som inte krockar med magasinen. Dessutom är det olika produkter. Temabilagorna är mer nyhetsmässiga och mer nytta för läsaren. Magasinen är mer produkter som man kan mysa med i soffan, mer inspiration, säger hon.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev