Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen in i Apple Watch

Publicerad: 23 april 2015, 11:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

Nu går det att läsa Expressens nyhetsapp i Apple Watch.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Snart släpps Apples klocka Apple Watch. I samband med lanseringen gör Expressen nu sin nyhetsapp tillgänglig i klockan.

Klas Granström, redaktionschef för digitala medier på Expressen, säger att det är viktigt att vara med från starten i och med tidningens kraftiga tillväxt på de mobila plattformarna.

Han tror också att det finns en stark vilja att läsa nyheter i klockan.

– Absolut. Smarta klockor finns redan i olika varianter och användandet är på väg uppåt. När Apple släpper en produkt blir potentialen förstås ännu större för att detta ska etablera sig som ett beteende. Och med tanke på hur Apple skapat möjligheter för just nyhetsförmedling i klockan så tror vi att en efterfrågan att läsa nyheter där kommer, säger han till Dagens Media.

Hur ser du på annonsmöjligheterna?

– Först och främst handlar det om att tidigt finnas med i en ny produkt som vi tror har potential, och därigenom både skapa och fånga ett beteende kring nyhetskonsumtion. Expressens affär bygger helt på annonsförsäljning så självklart har vi det i åtanke även här. Men teknik och användande för detta måste förstås vara rätt.

I Expressens app finns bland annat möjlighet att läsa artiklar, få de senaste uppdateringarna och ta del av nyhetsflashar utan att behöva använda mobilen.

Sedan tidigare är Expressens app tillgänglig i Samsung Wear.

LÄS ÄVEN:

Anna Döhmers

jon.demred@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.