Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressen höjer beredskapen

Publicerad: 30 December 2010, 06:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:26

Tidningen Expressen, som publicerat flera av de kontroversiella Muhammed-karikatyrerna, höjer säkerheten efter händelserna i Danmark.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Att svenska medborgare gripits i Danmark misstänkta för att planera en attack mot tidningarna Jyllands-Posten och Politiken väcker naturligtvis oro även i Sverige.

En av de tidningar som publicerat både Lars Vilks rondell-hund och några av de Muhammed-karikatyrer som först publicerades i Jyllands-Posten år 2005 är Expressen.

- Vi, liksom flera svenska medieföretag, följer kontinuerligt läget och samråder med säkerhetsansvariga. När det finns uppgifter om konkreta hotbilder, som efter Stockholmsbomben och nu med Danmarksfallet, höjer vi naturligtvis beredskapen. Man ska inte övervärdera riskerna, men medieföretagen har förstås ett arbetsgivaransvar för medarbetarna, säger tidningens chefredaktör Thomas Mattsson.

Han säger att tidningen dock inte ser en direkt hotbild.

– Nej. Men alla medier som rapporterat om Muhammed-karikatyrerna och rondellhunden är säkert extra vaksamma, eftersom hoten ju uttalas mot de redaktioner som publicerat.

Nerikes Allehanda var en av de första tidningar att återpublicera de danska karikatyrerna. Enligt na.se kontaktades tidningens chefredaktör av polisen strax efter att polisen slagit till mot de misstänka personerna.

– Polisen har kollat upp att det inte finns någon hotbild, så för NA:s del tycker jag det känns bra efter att ha fått den informationen, säger Ulf Johansson till na.se.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.