onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen hårdsatsar i London

Publicerad: 2 augusti 2010, 05:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:43

Dagensmedia.se kan avslöja att tidningen kommer ha två reportrar på plats i världsstaden. Veteranen Robert Börjesson gör comeback och nöjesreportern Therese Hansson blir ny korrespondent.

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

SE

Staffan Erfors

brandarena@almatalent.se


Aftonbladet har sedan länge haft två reportrar på plats i London. Tidningen har växlat med olika korrespondenter medan Peter Wennman främst bevakat Premier League och det engelska landslaget i fotboll.

Nu följer Expressen konkurrenten i spåren och bygger ut bevakningen på de brittiska öarna.

Nöjesreportern Therese Hansson blir ny London-korrespondent med ansvar att bevaka främst nyheter och nöje. Robert Börjesson - som tidigare varit London-korrespondent för Expressen i närmare fem år - gör comeback på tidningen. Hans främsta bevakningsområde blir sport.

Robert Börjesson sa upp sig från Expressen våren 2009 då han inte fick förlängt förordnande som tidningens korrespondent. Sedan dess har Börjesson frilansat med London som bas; han har medarbetat i bland annat Dagens Nyheter.

Nu inleder Börjesson ett fast samarbete med sin gamle arbetsgivare. Robert Börjesson har tecknat ett stringer-avtal med Expressen. Det innebär att han kommer fortsätta arbeta på frilansbasis men med Expressen som huvuduppdragsgivare.

Robert Börjessons kontrakt med Expressen garanterar honom ett visst antal arbetsdagar per månad - han får fortsätta skriva i andra tidningar och magasin som inte utgör direkta konkurrenter till Expressen. Henrik Ek har ett liknande avtal med Expressen, men med New York som bas.

Robert Börjesson är erkänt kunnig inom fotboll och tanken från Expressens sida är sannolikt att Börjesson främst ska bevaka Premier Leagu

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev