Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen gör om annonsavdelningen

Publicerad: 17 september 2012, 05:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Expressen ska bilda en ny annonsorganisation, som tydligare delar upp organisationens olika ansvarsområden. Dessutom bildas en creative sales-avdelning.

Ämnen i artikeln:

Expressen

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Alexander Lydecker tillträdde för lite över en vecka sedan som annonsdirektör på Expressen. Nu går han ut och meddelar att organisationen ska göras om.

– Vi har delat upp organisationen i olika block som kommer att ha olika områden. Expressen har ju många olika produkter. Allt har tidigare legat under samma paraply och har varit svårt att få en överblick på, säger han till dagensmedia.se.

Samtidigt bildas en creative sales-avdelning, som ska arbeta med paketering i alla kanaler. Chef för denna avdelning blir Anna Arvidsson, som nyligen hoppade av Nyheter24 för att istället gå till Expressen.

– Vi behöver skapa en bredd för våra funktioner och kanaler. Creative sales kommer paketera allt och kunna möta kundernas behov. Vi ska bli en samarbetspartner istället för en säljorganisation, säger Alexander Lydecker.

I och med den förändrade organisationen kommer annonsavdelnigen och creative sales-avdelningen att göra flera nya rekryteringar.

– Vi söker en försäljningschef för Stockholm och sedan kommer också Anna Arvidsson att söka fler människor till creative sales.  Så det är full rulle på Expressen, säger Alexander Lydecker.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev