Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressen ger ut specialutgåva i Rumänien

Publicerad: 7 December 2015, 09:55
Uppdaterad: 8 December 2015, 21:32

"Därför kommer tiggarna" har översatts till rumänska.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Den senaste veckan har granskningen "Därför kommer tiggarna" dominerat Expressens alla plattformar och reportagen har varit bland de mest lästa på sajten.

Och idag ges även en specialutgåva ut i Rumänien med reportage som översatts till rumänska.

Specialutgåvan trycks i 80 000 exemplar och distribueras tillsammans med tidningen "Libertatea" i både Bukarest och Cluj.

Tidningen kommer även att delas ut för hand på gatorna, och enligt Thomas Mattsson är syftet att uppmärksamma de problem som sociala klyftor och strukturell rasism mot romer skapar.

Thomas Mattsson skriver även på sin blogg:

"De senaste åren har vi många gånger på sajten översatt avslöjanden om exempelvis Wikileaks grundare Julian Assange eller exklusiva reportage och intervjuer, som den med Syriens president Bashar al-Assad, till engelska eller arabiska.

Vi gör så för att ge den goda journalistiken större spridning men också, ska jag tillstå, för att intresset från utländsk media ibland är så stort att vi med översättningar inte behöver hantera alla förfrågningar.

Journalistiken behöver alltid finna nya vägar, och vi prövar oss fortsatt fram."

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.