Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressen ger 50 000 till Schibbye och Persson

Publicerad: 14 Mars 2012, 12:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

Pengarna i den fond som upprättats för de fängslade svenskarna Johan Persson och Martin Schibbye börjar sina. Nu skänker Expressen 50 000 kronor.


Tidigare har en rad journalistklubbar och privatpersoner skänkt pengar för att bidra till bland annat advokatskostnader och resor för anhöriga. Aftonbladet-journalisten Jan Guillou har till exempel gett 50 000 kronor, enligt journalisten.se.

Det gör nu även Expressen – som även uppmanar andra medier att hänga på.

– Om bara Aftonbladet, Dagens Industri, Dagens Nyheter, Expressen, Göteborgs-Posten, Metro, Svenska Dagbladet och Sydsvenskan ställer upp får vi i ihop 400 000 kronor. Med TV4, Sveriges Radio och Sveriges Television blir det hela 150 000 kronor till, säger chefredaktören THomas Mattsson i ett pressmeddelande.

Även TV4 kommer skänka 50 000 kronor, uppger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4-Gruppen.

Insamlingen hålls av Svenska Journalistförbundet och Reportrar utan gränser.

Det var den 1 juli förra året som Martin Schibbye och Johan Persson greps i Ogaden-provinsen i Etiopien efter att ha rest tillsammans med en rebellgrupp. De åtalades och dömdes för terrorbrott, till 11 års fängelse.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.