Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen bannlyser naken-chocken

Publicerad: 1 mars 2011, 13:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:19

Enligt nya direktiv från chefredaktör Thomas Mattsson ska kvällstidningen sluta använda sig av ord som "chock" och "galet" i sina rubriker.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Nu kan du säga adjö till rubriker med orden "Chock" och "Galet". Chefredaktör Thomas Mattsson har uppmanat samtliga anställda att tills vidare avhålla sig från sådana formuleringar.

Thomas Mattsson, varför gör ni det här?

– Därför att orden är förvisso är bra, och med "bra" menar jag "effektiva", men samtidigt slitna. Expressen har ju en tradition av att etablera ord, som "hyschhysch" eller "hurtbulle" som Gösta Ollén kom på, men vi får inte bli förutsägbara, säger Thomas Mattsson och fortsätter:

– Jag ser det här som en del i vårt interna kvalitetsarbete. Det var ju Kid Severin som i Expressen skapade ordet "kändis" och det används ju ofta, och vi kommer säkert skriva "chock" eller "galet" då och då framöver också, men inte lika ofta.

Ordet chock är lite av kvällspressens signum, vad ska ni hitta på istället?

– Jag tror nog snarare att "extra" är kvällspressens signum, även om "stingpinne" som också kommer från Gösta Ollén borde vara en kandidat.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News