Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen: ”Absurt att han uttalar sig som privatperson”

Publicerad: 26 juni 2019, 09:36

Christen Ager-Hanssen menar att Expressen sprider fejknews för att få mediemonopol.

Ledningen och facket på Metro sitter i förhandlingar om en ny organisation. Samtidigt går vd:n Christen Ager-Hanssen till attack mot Expressen och menar att tidningen sprider falska nyheter.


Ämnen i artikeln:

MetroExpressen

Christen Ager-Hanssen uttalade sig i tisdagens Expressen och sa att han vill sparka Metrojournalister. Till tidningen Journalisten sa Metro-vd:n även, citat, ”Att ha anställda journalister är ett handikapp”. 

Uttalandet i Expressen tog han delvis tillbaka och sent i går kväll gick han ut med en tweet där han gick till attack mot Bonnier och Expressen:
”Fascinerande att se hur @Bonnier missbrukar sin makt för att få mediamonopol genom att manipulera @expressen @ThomasMattsson-läsare med falska nyheter relaterade till Metro”.

LÄS ÄVEN: Anmäler Expressen: ”Bonnier missbrukar sin makt” 

Expressens reporter Leif Brännström säger till Dagens Media att Christen Ager-Hanssen är korrekt citerad:
– Det absurda är att han säger att han uttalar sig som privatperson. När det gäller förhandlingarna så blir utgången troligen ungefär den som Ager-Hanssen redan sagt i Expressen. Turerna kring Metro lär inte vara över. 

Enligt Medievärlden, som har talat med Svenska Journalistförbundets vice ordförande Tomas Backlund, sitter Metros ledning under onsdagsförmiddagen i förhandlingar med facket om en eventuell omorganisation. 

Några detaljer har dock inte framkommit. 

– Det finns många frågetecken i förslaget och det borde vara den part som lägger förslaget som i det här läget går ut och berättar vad det går ut på, säger Thomas Backlund till tidningen. 

SJF:s representant har under gårdagen träffat tio medlemmar som arbetar på Metro. 

– De är nedstämda och bedrövade över det sätt som uppgifterna kom fram på under gårdagen, säger han till Medievärlden.

LÄS ÄVEN: ”Absurt att han uttalar sig som privatperson”
LÄS ÄVEN: Metro-ägaren gör en halv pudel 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MetroExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.