Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Experternas tio råd: Så får du ihop kulturerna efter en sammanslagning

Publicerad: 15 Oktober 2020, 11:27

Cheferna har länge odlat en ”vi mot dem”-känsla i relationen till konkurrenten. Men efter en fusion behöver alla ha samma vision. Hur ser man till det? ”Detta är inte alltid enkelt att förklara”, säger Jan Olsson på Deutsche Bank.

Foto: Pixabay

DEL 2. Experterna har sin bild klar: Det är inte okomplicerat att slå ihop tidigare konkurrerande företag och påbörja en ny resa tillsammans. För att framgångsrikt lyckas med det krävs flera saker. Dagens Media reder ut hur man får ihop kulturerna efter en fusion.


A och O för en lyckad företagssammanslagning är att ledningen ger kulturen högsta prioritet och snabbt kommunicerar värderingar, mål och vision i hela organisationen, enligt expertisen. 

Få hela storyn –

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.