Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Eva Hamilton till Expressens styrelse

Publicerad: 29 augusti 2019, 13:11

SVT:s tidigare vd Eva Hamilton tar plats i Expressens styrelse.


Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonExpressen

Eva Hamilton har en mångårig bakgrund inom mediebranschen. Förutom att hon varit vd för SVT (2006–2014) har hon också arbetat på Sundsvalls tidning, Svenska Dagbladet och Dagens industri. Nu tar hon plats i Expressens styrelse.

– Jag hoppas kunna bidra till att Expressen i ännu högre grad kan dra nytta av att tillhöra det stora Bonnier-huset. Vi har ännu inte sett den fulla konsekvensen av digitaliseringen av media. Men Expressen har alla förutsättningar att komma ut som vinnare, säger Eva Hamilton.

Sedan tidigare sitter hon med ordförandeklubban i branschorganisationen Film och tv-producenterna samt i Kungliga Ingenjörsakademins näringslivsråd. Hon är också styrelseledamot i LKAB, Fortum, Stockmann och Nexiko samt sedan 2015 även hedersdoktor vid Mittuniversitetet. 

– Det är glädjande att Eva med den breda erfarenheten från näringslivet och den djupa insikten i mediefrågor som hon besitter blir en del av Expressens styrelse och vårt strategiska arbete framåt, säger Tomas Franzén, styrelseordförande i Expressen, i en kommentar.

I Expressens styrelse ingår i dag Tomas Franzén, ordförande, Carl Johan Bonnier, Albert Bonnier, Anders Eriksson, vd, Lotta Edling, publicistisk utvecklingsredaktör, och arbetstagarrepresentanterna Jan Spångberg, Lena Pehrsson, Anna Herdenstam och Stefan Björgen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev