Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

”Ett väldigt spännande uppdrag”

Publicerad: 27 Augusti 2013, 11:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

Lena K Samuelsson går till en nyinrättad tjänst med ansvar för Schibsteds CSR-arbete, kulturbyggande och kommunikation. Frågor som hon även har varit engagerad i tidigare, berättar hon för Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibstedSvD

Lena K Samuelsson ska även ingå i Schibsteds koncernledning.

– Det här är ett väldigt spännande uppdrag som jag ser fram emot. Alla som känner mig vet att jag är väldigt engagerad i koncernen och att bygga en gemensam kultur och jobba med visionsarbete och kommunikation. Nu får jag möjlighet att göra det med en utgångspunkt i en stark plattform från högsta koncernledningen, säger Lena K Samuelsson.

Varför är det viktigt?

– Det är väldigt viktigt att högsta ledningen har någon som verkligen är engagerad i kommunikations- och kulturfrågor och jag hoppas och tror att min erfarenhet kan vara ett tillskott i koncernledningen.

– Jag har ju lång redaktionell och operativ erfarenhet som jag hoppas ska kunna omsättas på ett bra sätt. Jag har ett djupt och äkta engagemang för den här koncernen, som jag tycker har fantastiskt spännande bolag med en massa härliga människor. Där finns mycket att berätta.

Är du trött på att vara chefredaktör?

– Man kan aldrig bli trött på det, det är ett otroligt roligt jobb. Så det här är med blandade känslor. Jag hade också ett känslosamt möte med alla på SvD nyss.

SvD:s digitalchef Fredric Karén tar istället över som chefredaktör och ansvarig utgivare.

– Han är en oerhört driven nyhetsjournalist och publicist med en stor digital kompetens och plattform som kommer att vara viktig för SvD framöver. Jag är jätteglad att han tar över, han är en bra person och uppskattad på redaktionen. Så det känns skönt att lämna över till honom.

Lena K Samuelsson har sedan tidigare också styrelseuppdrag inom Schibstedkoncernen och ska även utöka dem med uppdrag i spanska 20 minuter, samt i Norge.

– Jag kommer att jobba från Stockholm, men vara ett par dagar i veckan i Oslo.

Lena K Samuelsson ska vara kvar som ansvarig utgivare till 6 september, sedan tillträder hon sin nya tjänst i mitten på december.

– Jag behöver lite tid för att lämna över och för att förbereda mig för det nya.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.