Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Eskilstuna-Kuriren fyller 125 år

Publicerad: 8 December 2015, 06:27
Uppdaterad: 9 December 2015, 10:58

Wrappar tidningen med första numret från 1890.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Idag fyller Eskilstuna-Kuriren 125 år men tidningen har redan firat sin födelsedag under två veckor, då de uppmärksammat tidningens utveckling årtionde för årtionde. Eva Burman har varit chefredaktör sedan april i år.

Vad finns det för likheter mellan tidningen då och nu?

– Tidningen startade som en motvikt till de då konservativa tidningarna och hade som mål att stå upp för den lilla människan och granska makten – och det är något som vi fortfarande värderar högt idag. Tidningen var och är en stark röst i samhället, säger Eva Burman till Dagens Media.

Hon fortsätter:

– Från början bestod journalistiken mest av åsiktsmaterial men det är intressant att se hur den moderna journalistiken har utvecklats. Det var till exempel inte förrän på 1960-talet som tidningen fick sin första-sida.

Hur tänkte ni när ni utformade tidningen idag?

– Vi ville återknyta till hur den ursprungligen såg ut och ändå visa hur den moderniserats. Det kändes kul att få blanda hur vår första-sida såg ut 1890 med hur vår digitala del ekuriren ser ut idag. Vi tror och hoppas att våra läsare ska uppskatta det.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.