Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Eskilstuna-Kuriren backar – stoppar nazistpartiets artikel

Publicerad: 2 September 2013, 08:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

I en debattartikel på ekuriren.se rasar nynazistiska Svenskarnas Parti mot våld från "vänsterextremister". Nu har debattartikeln plockats ned.


Tidigt i morse publicerade Eskilstuna-Kuriren en debattartikel författad av Stefan Jacobson.

I artikeln argumenterar partiledaren för att nynazistiska Svenskarnas Parti tar avstånd från politiskt våld. Han anklagar också "vänsterextremister" för att "nästan uteslutande" ligga bakom det politiska våldet.

" Börjar inte samhället ta sitt ansvar och vänstervåldet stoppas så kommer det till sist leda till att de som blir utsatta tvingas bilda egna medborgargarden för att kunna freda sig, försvara sina liv, sina hem och sina familjer", skriver Stefan Jacobson.

Under dagen har Eskilstuna-Kuriren fått hård kritik för publiceringen. Artikeln har nu också plockads ned från tidningens sajt.

Enligt tidningens chefredaktör PeO Wärring rör det sig om stort ett misstag. Han var själv inte heller medveten om publiceringen när han vaknade i morse.

– Jag satte morgonkaffet i halsen när jag såg det. Vi är mycket tveksamma till att ge utrymme åt grupperingar som inte står bakom de demokratiska värderingarna. Och någon på redaktionen hade inte klart för sig vilka de här är. Men jag vill inte hänga ut några personer, säger PeO Wärring till Medievärlden.

Dagens Media har sökt PeO Wärring.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.