Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Erik Wisterberg till SvD

Publicerad: 24 oktober 2019, 06:59

Erik Wisterberg blir nyhetsreporter på Svenska Dagbladet.

Foto: Joakim Ståhl/SvD

Erik Wisterberg lämnar Breakit för en tjänst som nyhetsreporter på Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

BreakitSvenska DagbladetSvDErik WisterbergSvD Näringsliv

Som en del av Svenska Dagbladets största redaktionella satsning på tio år rekryterar tidningen Breakit-reportern Erik Wisterberg. 

På Svenska Dagbladet får han rollen som nyhetsreporter med fokus på hur digitaliseringen utmanar och förändrar både näringsliv och samhälle. 

– SvD:s storsatsning på kvalitetsjournalistik för den digitala eran känns otroligt spännande. Jag är både stolt och glad över att få bli en del av den när framtidens morgontidning ska formas, säger Erik Wisterberg i ett pressmeddelande. 

Erik Wisterberg har vunnit Guldspaden för sitt wallraffande reportage om cykelbuden där han själv agerade cykelbud. Han har även nominerats till Årets journalist. 

– Med Erik Wisterberg stärker vi bevakningen av en av vår tids stora frågor. Hans kompetens och förmåga till nyskapande journalistik passar perfekt in i det SvD vi nu håller på att bygga, säger publisher Anna Careborg, i ett pressmeddelande. 

Innan Breakit arbetade Erik Wisterberg flera år på Dagens Media. Han tillträder sin roll på Svenska Dagbladet den 7 januari.

Nyligen har Svenska Dagbladet även rekryterat Anders Billing till ekonomiredaktör, Åsa Erlandsson som granskande nyhetsreporter samt Hannes Delling som redaktör för undersökande journalistik. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev