onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Eric Rosén får nyskapad roll på Aftonbladet

Publicerad: 29 oktober 2018, 10:34

Eric Rosén. Foto: Magnus Sandberg

Eric Rosén, tidigare chefredaktör på Politism, får en ny roll som biträdande redaktör på Aftonbladet.

Ämnen i artikeln:

PolitismAftonbladetDagspress

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Eric Rosén har utvecklat och under drygt fem år drivit vänstersajten Politism, som chefredaktör och ansvarig utgivare med helhetsansvar för bolaget. Sajten lades dock nyligen vilande och från och med den 1 oktober överläts bolaget till LO. 

Eric Rosén rekryteras nu till Aftonbladet, till en ny roll som Associate Editor, biträdande redaktör. 

I rollen ingår bland annat ansvar för kommunikationsfrågor. Han kommer också att driva olika projekt och initiativ i det digitala mediehuset samt stärka Aftonbladets arbete med publicistiska och etiska frågor.

Eric Rosén kommer att jobba tätt med Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson och ledningsgruppen, samt kunna representera Aftonbladet i olika externa sammanhang, i branschen och på konferenser.

– Eric Rosén är en driven digital kraft, han förstår produkt och affär och är en erfaren publicist. Det gör honom perfekt för rollen och jag ser fram emot att jobba ihop, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande. 

Eric Rosén kommenterar:              

– Att få möjlighet att gå in och jobba med Aftonbladet under en avgörande tid, i ett medielandskap där så mycket förändras så snabbt, känns fantastiskt. Vi står inför otroligt spännande och utmanande år. Aftonbladet har en unik position att bygga vidare på och en lång resa att göra. För mig är det ett drömjobb att vara med och påverka hur den resan ser ut.

Eric Rosén tillträder sin nya tjänst den 8 november.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev