Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Eric Rosén blir biträdande kulturchef på Aftonbladet

Publicerad: 21 april 2021, 06:32

Eric Rosén tillträder sin nya tjänst den första juni.

Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet

Eric Rosén tar plats som biträdande kulturchef på Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Eric Rosén lämnar rollen som biträdande redaktör på Aftonbladet för att i stället gå in som biträdande kulturchef. Ansvaret som ingår i den biträdande redaktörsrollen ska framöver i stället fördelas inom Aftonbladets organisation. 

Han tillträder sin nya roll den 1 juni men har sedan årsskiftet parallellt jobbat med kulturredaktionen i ett utvecklingsprojekt. 

– För mig har det varit otroligt lustfyllt att jobba med kulturen. Både vad gäller det egna skrivandet och tänkandet, men lika mycket i redaktörsrollen, utvecklingsarbetet och att få vara del av en otroligt skarp redaktion. Jag är väldigt glad över att kunna göra detta på riktigt och med ett långsiktigt perspektiv, säger Eric Rosén, i ett pressmeddelande. 

Tidigare har Eric Rosén bland annat arbetat som chefredaktör för Politism som han även var med och grundade. Han har även givit ut den självbiografiska boken ”Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort”. 

I sin roll som biträdande redaktör har Eric Rosén även arbetat med pressetiska frågor för Aftonbladet och skött dialogen med Medieombudsmannen. Det kommer han fortsätta med även i sin nya roll. 

Det var i januari förra året som den tidigare biträdande kulturchefen Martin Aagård själv uppgav att han sparkats från sin tjänst efter att Karin Pettersson utsetts till ny kulturchef. Karin Pettersson bekräftade senare i januari till DN att en ny biträdande kulturchef ska utses. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev