Eric Ljunggren blir vice vd på Metro

2017-03-20 10:18  
Eric Ljunggren blir ny vice vd för Metro Nordic.

Gratistidningens chefredaktör får ny tjänst som vice vd för Metro Nordic. Realtid:s Staffan Erfors pekas ut som efterträdare. "Han är en av kandidaterna."

En dryg månad har gått sedan Kinnevik sålde Metro till Mats Qviberg och investmentbolaget Custos för en prislapp på 50 miljoner kronor.

Nu är det klart att tidningens chefredaktör får en ny roll inom företaget.

I ett pressmeddelande meddelas på måndagen att Eric Ljunggren blir vice vd för Metrokoncernen.

– Jag har under en längre tid fört diskussioner med de nya ägarna om en ny roll. Som vice vd med ansvar för helhetsaffären kan jag göra största möjliga nytta för Metro, det företag där jag inledde min karriär som 16-åring, säger Eric Ljunggren om sitt nya uppdrag.

Metro:s ordförande och Custos vd Christen Ager-Hanssen säger pekar i en kommentar på att Ljunggren har ett "gediget kunnande om Metros alla affärsområden".

– Det är därför en stor glädje för oss att han i sin nya roll kan fokusera på helhetsaffären, säger han.

Sökandet efter en ny chefredaktör uppges ha inletts. Enligt Dagens Opinion blir det Staffan Erfors, chefredaktör för Custos-ägda Realtid, som tar över efter Ljunggren. Till Metro säger Christen Ager-Hanssen med anledning av ryktena att det inte är bestämt vem som blir Ljunggrens efterträdare.

– Han är en av kandidaterna, men ingenting är klart och det är ingenting vi har fattat något beslut om. Beslutet kommer att fattas innan mars är slut, säger han.

Mikaela Åkerman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt