Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Erbjudandet: Köp annons – få artikel på köpet

Publicerad: 18 Mars 2011, 13:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

Nystartade City Magasinet i Östersund tar till ett udda grepp för att sälja annonser – varje helsidesannons belönas med en artikel i tidningen.


City Magasinet i Östersund är ett gratisutdelat magasin med en upplaga på 5000 ex. Tidningen är nystartad och har bara kommit ut med ett nummer. Inför nummer två har tidningen gått ut till det lokala näringslivet med ett erbjudande om redaktionella artiklar om de bokar en helsida. 

– Jag frågar runt lite, de skickar sin verksamhetsbeskrivning och jag skriver en artikel som jag skickar tillbaka för korr. Vi ser det som ett extra mervärde till våra annonsörer, säger Oscar Quicklund, nöjesredaktör och annonsförsäljare på City Magasinet i Östersund.

Hur ser City Magasinet i Östersund på skillnaden mellan reklam och redaktionellt material?

– Annonsen placeras inte på samma sida som artikeln, där går gränsen mellan annons och artikel.

Vissa skulle nog kalla det ni gör för textreklam.

– Det där är en gråzon och jag är ingen expert. Men om jag skulle skriva en artikel om ett nystartat företag som vi trycker i tidningen, är det reklam? De får ju samma exponering då. Jag ser ingen skillnad.

Har annonsörerna nappat på erbjudandet?

– Ja faktiskt, det har fungerat bra.

En helsida i City Magasinet Östersund kostar 3995 kronor.

Rättelse: I en tidigare version av den här artikeln uppgav dagensmedia.se att Oscar Quicklund är ansvarig för försäljning. Det är fel. ansvarig för försäljning är Joakim Nordborg.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.