Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

”En reaktion från vår sida”

Publicerad: 25 Maj 2011, 09:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

Tre frågor till Ulf Carlsson, chefredaktör på Östran, som på dagens förstasida utnämner den 18-årige huligan som attackerade Helsingborgs målvakt till ”väldens dummaste skåning".


Smålandstidningen Östran gjordes nyligen om till tabloid – och skulle enligt chefredaktören Per Carlsson bli ”tuffare, modernare och kaxigare”.

Något som man visar prov på i dag då sportdelens etta pryds av en bild på den huligan som under gårdagens skandalmatch övermannades av polis med rubriken ”här bärs världens dummaste skåning bort”.

Dagensmedia.se ringde upp tidningens chefredaktör Ulf Carlsson.

Vad vill ni säga med denna etta?

– Detta är en reaktion från vår sida på detta med huliganer och läktarvåld. Jag tycker att vi som tidning kan tillåta oss att reagera på, inte bara rapportera om, sådana frågor.

Vet ni att rubriken stämmer, att det inte finns någon annan skåning som är dummare?

– Det finns förstås inga vetenskapliga belägg för att detta är världens dummaste skåning. Detta ska ses som en reaktion från vår sida.

Det andas lite brittisk tabloid om detta, brukar ni ta ställning på detta sätt?

– Nej, detta är ett alldeles speciellt tillfälle. Kanske spelar det in att vi har en väldigt bra och fin arena som slår publikrekord hela tiden. Varje gång det är hemmamatch är det fotbollsfest i Kalmar. Det kanske gör att vi reagerar mer än andra på dessa nästintill kriminella element som går på fotboll.

– Ikväll spelar vi, eller ja Kalmar FF, mot AIK. Så frågan är i allra högsta grad aktuell.

Bilden på Östrans etta har under onsdagsmorgonen spridits som en löpeld på nätet efter att en medarbetare på Sydsvenskan twittrat om den.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.