Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”En otroligt duktig journalist”

Publicerad: 29 januari 2013, 14:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:57

Gunilla Herlitz blir chef för det nya affärsområdet News Sweden inom Bonnier. Därmed lämnar hon över rollen som chefredaktör på Dagens Nyheter till Peter Wolodarski. ”Jag är otroligt nöjd med honom”, säger Gunilla Herlitz till dagensmedia.se.


Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzDNDagens Nyheter

Gunilla Herlitz kommer att kvarstå som vd för Dagens Nyheter. Men samtidigt får hon utökat ansvar som affärsområdeschef för Bonnier AB och affärsområdeschef för News Sweden – där DN, Expressen, Sydsvenskan och Dagens Industri, samt Bink och tryckerikoncernen Bold, ska ingå.

Gunilla Herlitz ska även tillträda som styrelseordförande för Expressen och Bink. Hon är sedan tidigare styrelseordförande i Dagens Industri, Sydsvenskan och Bold.

– Jag får ett större ansvar för fler tidningar, och den rollen går helt enkelt inte att förena med att vara chefredaktör, säger hon till dagensmedia.se.

Varför bildas News Sweden?

– Jag tror att det är en naturlig hemvist för våra dagstidningar, tryckerikoncernen och Bink. De fyra dagstidningarna är verksamma på olika marknader och konkurrerar inte med varandra, samtidigt som vi har mycket att lära av varandra och de skilda erfarenheterna, exempelvis när det gäller betalmodeller.

När Gunilla Herlitz tillträdde på Dagens Nyheter 2009 fick hon dubbla roller som vd och chefredaktör. Men nu delas alltså tjänsten återigen i två.

Som ny chefredaktör ska Peter Wolodarski rapportera till Gunilla Herlitz.

– Jag är otroligt nöjd med honom som chefredaktör. Vi har jobbat nära varandra de här åren och jag har stort förtroende för honom. Han är inte bara en av landets viktigaste opinionsbildare, utom också en otroligt duktig journalist.

Förändringarna på Dagens Nyheter föreslås träda i kraft 1 mars. Styrelsen ska fatta beslutet 11 februari.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.