Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"En gräns har flyttats"

Publicerad: 21 April 2010, 06:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin skriver nu om publiceringen i sin blogg.


Tidningen har länge känt till uppgifterna om den påstådda otroheten. Efter att den norska kvinnan gick ut i Se og Hör kontaktades hon av Aftonbladet, men ville, enligt Jan Helin, inte ge fler kommentarer.

”Uppgifterna dementerades inte av hovet… Mot bakgrund av att prinsessan och Jonas Bergström inte uppträder offentligt tillsammans längre och de senaste veckornas lika intensiva som halvkvädna skriverier om de bådas kris bedömde jag därmed att uppgifterna har ett allmänintresse”, skriver Jan Helin.

Han skriver vidare att han förväntar sig kritik för publiceringen:

”Annan press tiger ännu. En del kommer kanske att fördöma publiceringarna. Om hovet inte förmår bryta dramaturgin skrivs det sannolikt ännu mer. Själva mängden publicitet kan till slut få en del av de ännu tysta medierna att tumma på sin etik och börja berätta. Precis som de gjorde i fallet Tiger Woods och Elin Nordengren. Så flyttas en gräns lite till. Bra eller dåligt? Ditt svar på den frågan är mycket viktigt”.

Dagensmedia.se har sökt Jan Helin samt Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.