Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"En förlustverksamhet sedan en tid"

Publicerad: 21 Mars 2013, 13:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:51

Helsingborg Dagblads vd Pontus Bodelsson berättar för dagensmedia.se om beslutet att lägga ner gratistidningen City i Helsingborg och Landskrona.


– Det är ju konjunktursvängningen och mediebranschens omstrukturering som har drabbat lönsamheten. City är en pendlartidning i stor utsträckning och vi ser att de digitala kanalerna fyller större och större funktion där.

Hur mycket kommer ni spara på det här?

– Vi vet ju vilka kostnader vi har men det är svårt att avgöra hur mycket intäkter vi går miste om. Citytidningarna har varit en förlustverksamhet sedan en tid så det är en besparing, säger Pontus Bodelsson.

24HD:s tv-sändningar upphör också och istället fokuserar man helt på rörlig bild på webben. Anledningen till det är att sändningarna måste ske via en ny teknik, kallad DVB.

– Vi har precis fått en sändningsrätt för marksändningar men i och med den nya tekniken är det bara en liten del av våra tittare som skulle kunna ta del av sändningarna. Vi tror på rörlig bild, men tjock-tv får vi överge.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.