Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Emilie "Ebbis" Roslund till Metro

Publicerad: 21 augusti 2017, 07:24
Uppdaterad: 21 augusti 2017, 07:28

Emilie "Ebbis" Roslund och Staffan Erfors. Foto: Simon Crona

Emilie "Ebbis" Roslund ska skriva krönikor i Metro.


Ämnen i artikeln:

MetroStaffan ErforsNöjesguiden

Journalisten Emilie "Ebbis" Roslund började skriva relationsinriktade krönikor för ett par år sedan, och har tidigare bland annat jobbat på Sveriges Radio P3, Expressen och senast Nöjesguiden.

Nu värvas hon som ny krönikör i Metro.

– Jag kommer att ta upp tidlösa frågor inom det som berör mig och andra kvinnor. Kvinnofrågor och feminism, men också ett nytt perspektiv på relationer och singelskap. Det finns så många normer i vårt samhälle som styr hur många människor lever och vi är väldigt vana vid att tänka i vissa banor kring vad man behöver för att vara lycklig, och så vidare. Det finns många myter kring hur man ska leva, i vilken konstellation och vad det innebär, säger Emilie Roslund i ett pressmeddelande.

I dag gör Emilie "Ebbis" Roslund sin dejtingpodcast "Singelrådet" och hon jobbar också som sociala medier-redaktör för "Breaking news" med Filip och Fredrik.

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med värvningen.

– Jag har med intresse följt hennes karriär. "Ebbis" är originell och begåvad och emellanåt provocerande på ett sätt som gör att man tvingas rannsaka sig själv när man läser henne. Det känns ofta som att man lär sig något nytt när man läser "Ebbis" och det är en verklig kvalitet hos en krönikör, kommenterar han.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.