Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Emanuel Sidea om klickbomben hos The Independent

Publicerad: 9 december 2014, 08:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Den svenske journalisten Emanuel Sidea skrev om Sverigedemokraterna, och om hur Sverige har förändrats, på brittiska The Independents sajt.


"Glöm allt du vet om trevliga, liberala Sverige – det landet finns inte längre", är rubriken på frilansjournalisten Emanuel Sideas krönika hos brittiska The Independent.

Texten författades efter att det stod klart att regeringens budget skulle falla i riksdagen, till följd av Sverigedemokraternas beslut att rösta för Alliansens budget.

Krönikan publicerades i torsdags och fick på ett dygn över 100 000 läsare.

Den är också en av de mest delade artiklarna någonsin för The Independent. I skrivande stund har den uppnått 16 000 interaktioner på Facebook.

Emanuel Sidea förklarar för Dagens Media varför han skrev texten:

– Jag tycker att den internationella bevakningen av svensk politik alltid utgår från att jämföra oss med typ Grekland. Då framstår Sverige som en förebild. I själva verket finns det massa grejer som svenskar reagerar på och som brittiska journalister mycket sällan plockar upp.

Varför tror du att den har blivit så läst?

– Jag tror att den fått väldigt stort intresse för att den berättar något som är lite nytt för britter. Till exempel att Sverige är ett skatteparadis och att den svenska modellen inte är perfekt.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev