Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Egor Putilov" misstänks för penningtvätt

Publicerad: 5 Oktober 2016, 09:19
Uppdaterad: 5 Oktober 2016, 09:38

Den tidigare SD-tjänstemannen under pseudonymen ”Egor Putilov” utreds av Finanspolisen misstänkt för penningtvätt. Det uppger Realtid, som tagit del av en polisanmälan.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSverigedemokraterna

Anledningen ska vara den uppmärksammade fastighetsaffär där mannen bakom ”Egor Putilov” fick köpa en villa utanför Stockholm till underpris av en rysk affärsman. Villan såldes sedan med 6,2 miljoner i vinst.

Polisen avböjer att kommentera. När Realtid sökte ”Egor Putilov” för en kommentar sade han:

– Du blir polisanmäld för ofredande och förtal.

”Egor Putilov” skapade stor debatt i svenska medier efter att det avslöjats att han skrivit en rad debattartiklar under pseudonym, bland annat i Aftonbladet, samtidigt som han var anställd vid Sverigedemokraternas rikskansli.

Anledningen till att mannen skrivit under pseudonym ska, enligt Realtid, vara att han uppgivit att det finns rysk hotbild riktat mot honom.

Den ryska affärsmannen sitter sedan en tid tillbaka fängslad i Ryssland.

Domen kan vara en anledning till att affärsmannen sålde fastigheten till underpris, skriver Realtid. Enligt anmälan föreligger misstanke om att "Putilov" agerat bulvan i affären.

"Egor Putilov" har sagt upp sig från Sverigedemokraternas riksdagskansli.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.