Efter veckor av tystnad – nu talar chefen ut om bråket

2016-03-10 14:26 Johanna Holmgren  
Foto: SVT Göteborg

"Springer man inte tillräckligt fort så blir man omsprungen i den här branschen," säger Ylva M Andersson, före detta chef på SVT Göteborg.

Efter tidigare chefspositioner på bland annat Sveriges Radio och TV4 väljer SVT:s före detta Göteborgschef – som tidigare haft chefspositioner på både Sverige Radio och TV4 – att lämna sin tjänst.

När hon tillträdde fick hon i uppdrag att förflytta och förädla verksamheten och programinnehållet på SVT Göteborg, inte minst samhällsjournalistiken.

– Göteborg är SVT:s främsta nav för samhällsjournalistik, som är en del av det vi arbetar med. Vi är 200 medarbetare med samhällsuppdrag som ”Uppdrag granskning” och ”På spåret”. Så det är ett stort tv-hus, säger Ylva M Andersson till Dagens Media, och fortsätter med att förklara varför hon nu kliver åt sidan:

– Jag har känt att mina visioner inte delas av alla på samhällsredaktionen och då påverkas hela produktionen på ett negativt sätt. För att skapa arbetsro och förbättra kvalitén är det därför bättre att jag kliver åt sidan.

Vad vill du göra framöver?

– Jag har jobbat med både tidning, radio och rörlig bild, och ser fram emot att få jobba med förändringsarbete, men med vad och i vilken roll är ännu för tidigt att säga någonting om.

Johanna Holmgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt