Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Efter två timmar av teknikstrul – Bonniers lokalsajter uppe igen

Publicerad: 17 september 2021, 08:28

Två timmar. Ungefär så lång tid låg Bonniers lokaltidningar nere i morse.

Fredagsmorgonen har kantats av stora IT-problem för Bonnier News Local. Men strax före klockan 10 på fredagen rullade sajterna som de ska igen.


Ämnen i artikeln:

Bonnier News LocalPia Rehnquist

Fredagen började inte särskilt bra för Bonnier News Local, där stora delar av Lokaltidningssverige ingår i form av före detta Mittmedia samt HD-Sydsvenskan och Hall Media.

Problemen startade tjugo i åtta på fredagen och höll i sig i nära två timmar.

– Det är jättetråkigt naturligtvis. Vi jobbar hela tiden för att ge våra läsare bra journalistik och våra digitala kanaler är viktiga för oss. Det är förstås både tråkigt och allvarligt, sade Sundsvalls Tidnings chefredaktör Karin Näslund till Dagens Media i en intervju under tiden man brottades med problemen. 

Även Pia Rehnquist, publicistisk chef på Bonnier News Local, konstaterar i dag att det faktum att stora delar av Lokaltidningssverige slagits ut är allvarligt.

– Det är klart att det är jätteallvarligt. Särskilt om det – Gud förbjude – skulle bli väldigt långvarigt. I så fall får vi använda de andra möjligheter vi har för dialog med våra läsare, exempelvis via Facebook-sidor.

En felsökning visade att problemet låg hos den externa molnleverantören Heroku som står för driften av alla Bonnier News Locals sajter. Strax före klockan 10 på fredagen hade problemet dock lösts och alla sajterna rullar nu som de ska igen.

I ett sms svarar Pia Rehnquist på frågan hur Bonnier ska säkerställa att något liknande inte händer igen.

– Genom att göra allt som står i vår makt, vi har stor genomgång i början på nästa vecka.

I Bonnier News Local ingår i dag fler än 40 varumärken.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.