Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Efter sjukskrivningen – Robert Laul på väg tillbaka

Publicerad: 30 November 2015, 14:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:19

Aftonbladets Robert Laul planerar att börja jobba efter sjukskrivningen för alkoholmissbruk.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladet

Aftonbladets profilerade medarbetare Robert Laul berättade i början av november att han sjukskrivit sig på grund av alkoholmissbruk.

Många kollegor i branschen hyllade Laul för att han tog steget och öppet berättade om sina problem.

Robert Laul valde att berätta om sjukdomen på sin blogg. Där ger han nu besked om att han är på väg tillbaka till sitt arbete. Robert Laul planerar att återvända till Aftonbladet i mitten av december.

Planen är dock att han ska mjukstarta.

”Det kan jämföras med en rockmusiker som levt det hårda turnélivet för länge, och sedan måste skickas iväg på rehab. Är det så klokt att dra ut på vägarna direkt efter avslutad behandling? Kanske är det bättre att kliva in i studion för att fila på en ny platta. Ungefär så tänker jag”, skriver Robert Laul på sin blogg.

Exakt vad han ska göra är inte klart. Till en början ser det ut att bli en mindre publik roll.

”Det finns tankar och idéer om att göra en längre granskning, det finns tv-roller bakom kamerorna att fylla, jag skriver gärna nyhetstexterna där bylinen är av mindre format”, skriver Robert Laul.

I ett tidigare blogginlägg skriver Robert Laul om det stöd som han upplevt, bland annat via mejl. Där beskriver Robert Laul även bakgrunden till sin sjukskrivning, samt hur han har upplevt sin behandling.

Robert Laul har jobbat på Aftonbladet sedan början av 2000-talet, och har bland annat givit namn åt webb-tv-formaten ”Laul calling” och ”Laul talking”. Han har under många år varit en av Sportbladets mer profilerade medarbetare, inriktad på fotboll. Före journalistkarriären var Robert Laul fotbollsspelare på elitnivå i Ljungskile SK och Jonsereds IF.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.