Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Efter sexrådet: Robert Laul lämnar Aftonbladets relationspanel

Publicerad: 26 mars 2015, 12:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Robert Laul får hård kritik efter sitt tips om lesbiskt sex. Nu berättar han för Dagens Media att han inte längre tänker vara medlem i relationspanelen.


I gårdagens Aftonbladet skickade avsändaren Lisen K in ett brev till Aftonbladets relationspanel. Lisen K, en 33-årig kvinna, med man och barn hade blivit förälskad i en öppet lesbisk kvinna och bad panelen om råd.

Robert Laul, sportreporter på Aftonbladet, svarade bland annat:

"Jag tycker att du ska vara ärlig mot din man istället, och berätta hur du känner. Han kanske vill vara med på ett hörn, vem vet? Hur som helst får du väl köra ett par nummer med den här damen så du vet om hon verkligen är din grej".

Kritiken lät inte vänta på sig. Några som reagerade var bland andra SR-profilen Kakan Hermansson och artisten Marit Bergman.

"Här är en frågespalt från Aftonbladet där en man vid namn Robert Laul svarar på en fråga där en kvinna blivit förälskad i en annan kvinna. Detta e hans svar. Ej ok, detta är den vardagliga homofobin mot lesbiska kvinnor, att vi är till för att delas och för män. Maila honom o tell em like it is!", skriver Kakan Hermansson på Instagram.

– Jag ville först inte svara på frågan, men redaktören stod på sig och jag svarade till slut som jag brukar göra. Halvt på skämt, halvt på allvar. Med facit i hand är det bara att konstatera att det inte blev så lyckat, så jag får be om ursäkt, säger Robert Laul till Dagens Media.

Vad i texten var halvt på allvar?

– Jag kan inte redogöra i detalj för vad som var bra och dåligt. Folk har reagerat och då tycker jag att jag ska be om ursäkt. Det var helt enkelt fel tillfälle att svara på det där sättet.

De två andra medlemmarna i Aftonbladets relationspanel är psykologen Eva Rusz och sexologen Linn Heed Ackerfeldt.

– Jag har varit tillsammans med två experter som har gett seriösa svar, och så har man velat lätta upp det lite med mig. Jag var tveksam till att svara på frågan, men jag lät mig övertalas. Det blev fel och nu får jag ta mitt ansvar, säger Robert Laul.

Enligt Robert Laul bygger det ansvar han ska ta på att han från och med nu lämnar relationspanelen till förmån för någon annan.

Vem ska ta din plats?

– Det vet jag inte. Jag har inte ens pratat med någon om det här utan det här är ett beslut jag har tagit helt själv. Skriver ni om det här lär väl de på Aftonbladet bli varse, så då får de fundera på vem de ska ta in istället.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.