Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Efter Segulahs förvärv – vd:n lämnar Mitt i

Publicerad: 10 November 2014, 08:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

UPPDATERAD. Thomas Nyhlén slutar som vd på Mitt i-tidningarna då han och styrelsen har olika syn på hur bolaget ska utvecklas framöver.


Ämnen i artikeln:

Mitt i

I somras köpte riskkapitalbolaget Segulah gratistidningen Mitt i från Stampen. Nu, bara några månader senare, slutar Mitt i:s vd Thomas Nyhlén.

Enligt en kommentar från Mitt i slutar Thomas Nyhlén "i samförstånd" med styrelsen.

– Vi har helt enkelt kommit fram till att vi ser lite olika på de alternativ som man väljer mellan. Både vad vi ska göra, på vilket sätt och i vilket tempo vi ska göra det. Vi har inte hittat rätt dialog i det och därför blir detta rätt naturligt, vi har kommit fram till att det är bättre att någon annan sköter Mitt i, säger Thomas Nyhlén till Dagens Media.

Kan du precisera vad de olika alternativen handlar om?

– Det vågar jag inte göra, de strategier som ägarna har får de formulera själva. Men det är ingen enskild fråga som utlöst det här. Vi har givetvis haft en diskussion ända sedan övertagandet och har nu konstaterat att detta är den bästa lösningen.

Hur känns det att lämna Mitt i efter elva år?

– Det känns jättevemodigt såklart. Jag känner otroligt starkt för det här företaget. Vi har gjort en fantastisk resa och det har hänt otroligt mycket.

Vad ska du göra härnäst?

– Jag har inga klara planer utan ska väl börja söka jobb egentligen. Den första december kommer jag ut på arbetsmarknaden och ska börja jaga.

Stannar du i mediebranschen?

– Jag hoppas det. Jag brinner väldigt mycket för den här branschen och gillar den verkligen.

Hur ser du på framtiden för Mitt i?

– Det är otroligt spännande tider för Mitt i. Jag har den inställningen att vi verkligen har ett slagläge och en starkare position än någonsin. Och det säger jag inte bara för att andra tidningar och medier tappar lyssnare, läsare, tittare och allt vad det är. Mitt i har av egen kraft blivit en stark produkt som har alla möjligheter att växa, både i Stockholm och på andra ställen. Jag tror stenhårt på Mitt i.

Är Segulah en bra ägare för Mitt i i det här läget?

– Det tror jag. De har ett ganska rent motiv eller vad man ska säga. Att vara med i ett Stampen-samarbete har sina fördelar men det blir lätt politik som ska blandas in med marknadsandelar hit och dit och vem som ska göra vad och sådår.

– Segulah tänker oerhört fritt och behöver inte ta hänsyn till detta. De kan agera utifrån marknadens förutsättningar på ett helt annat sätt så jag tror att de är en jättebra ägare i ett sånt här läge när man vill växa.

Joachim Berner är styrelseordförande för Mitt i sedan i somras:

– Thomas Nyhlén har gjort ett utmärkt arbete med att driva Mitt i tidningarna med god lönsamhet och kostnadskontroll. Bolaget är skyldig honom ett stort tack för detta. Styrelsen och Nyhlén har dock kommit fram till att Mitt i behöver en annan vd-profil för den framtida utvecklingen. Jag önskar honom all lycka till i hans fortsatta karriär, säger han i ett pressmeddelande.

Thomas Nyhlen kom till Mitt i 2003 och har varit vd sedan 2013.

Dan Lannerö, tidigare vd för Upsala Nya Tidning samt Eskilstuna-Kuriren, tar över som tillförordnad vd.

Mer info kommer.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Mitt i

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.