Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Efter Postnords planer – Så ska Gota digitalisera landsorten

Publicerad: 30 mars 2021, 10:54

”Tidigare när vi har gjort förändringar har vi kunnat erbjuda tidningen med post, men det är tyvärr inte längre möjligt på grund av Postnords planer att börja med varannandagsutdelning”, säger Håkan Palmborg, marknadsområdeschef Sjuhärad.

Foto: Gota + Postnord

Genom det stödfinansierade projektet ”Digital Landsbygd” ska Gota digitalisera landsbygden. Första stoppet är Holsljunga, där Gota inom kort slutar att dela ut papperstidning som en konsekvens av Postnords planer att börja med varannandagsutdelning.


Ämnen i artikeln:

Gota Media

I projektet ”Digital Landsbygd” ingår coronasäkrade utbildningsträffar, nytt informationsmaterial och ett digitalt prenumerationserbjudande där de som tecknar sig också får en ipad.

Bakgrunden är den ökade digitaliseringen och anpassningen av distributionen av papperstidningen. Första stoppet är Holsljunga, där Gota inom kort slutar att dela ut papperstidningen – som en direkt konsekvens av Postnords minskade postutdelning.

– Tidigare när vi har gjort förändringar har vi kunnat erbjuda tidningen med post, men det är tyvärr inte längre möjligt på grund av Postnords planer att börja med varannandagsutdelning, säger Håkan Palmborg, marknadsområdeschef Sjuhärad.

Fram till i början av maj ska Borås Tidning därför genomföra en rad åtgärder för att digitalisera en så stor del av läsarna som möjligt.

– Vi har skapat ett helt nytt koncept och i det ingår bland annat att ordna coronasäkrade utbildningsträffar utomhus. Vi har även tagit fram ett helt nytt informationsmaterial och Holsljungaborna kommer att få en direktlinje in till vår support.

– Dessutom erbjuder vi en helt ny prenumerationsform där den senaste versionen av iPad ingår i en Digital plus-prenumeration – till samma månadskostnad som prenumeranterna i dag betalar för papperstidningen, säger Håkan Palmborg.

Delar av projektet finansieras genom utvecklingsstöd från Myndigheten för press, radio och tv.

I arbetet med utformandet av projektet har Gota fört samtal med andra aktörer, däribland Holsljunga byalag men också exempelvis kommuner, lokala banker och pensionärsorganisationer.

Holsljunga är som sagt bara första stoppet, därefter kommer konceptet att föras vidare både inom Borås Tidning och i Gota Medias övriga spridningsområden.

Dagens Media har frågat Gota vilka fler platser de planerar att sluta dela ut papperstidningen som en konsekvens av Postnords planer, och fått svaret att några sådana beslut är ännu inte är fattade. Däremot förs det diskussioner inom varje marknadsområde om hur man ska tackla förändringen.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev