Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Efter pengabråket – DI återupptar samarbetet med Retriever

Publicerad: 10 April 2014, 11:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:41

Efter långa förhandlingar återupptar nu Retriever och Dagens Industri sitt samarbete. Detta då parterna kommit överens om ett nytt pris.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industriretriever

Dagens Media rapporterade i oktober förra året att Dagens Industri brutit med Retriever då tidningen ansåg att avtalet var för snålt.

– Vi ser alltid över vår lönsamhet men vi tycker helt enkelt att vi får för dåligt betalt för vårt material av tredjepartsaktörerna, sade Peter Fellman, chefredaktör på DI, till Dagens Media då.

I dag, ett halvår senare, har parterna kommit överens om en lösning och därmed återupptar medieanalysföretaget en komplett bevakning av tidningen igen.

– Det har varit en lång förhandlingsprocess och vi är glada över att vi nu hittat en lösning som både Dagens Industri och Retriever är nöjda med, säger Henrik Stangel, vd Dagens Industri, i ett pressmeddelande.

Retriever ser positivt på på det nya avtalet och hoppas på ett långsiktigt samarbete:

– Det är avsikten. Det är det väl alltid när man ingår ett avtal. Speciellt nu när vi haft en så lång period som vi diskuterat under. Och det tror jag är ömsesidigt både från vår och våra kunder sida och Dagens Industri, säger Robert Söderling, vd Retriever, till Dagens Media.

Hur mycket Retriever nu betalar Dagens Industri vill Robert Söderling inte berätta.

– Det har vi kommit överens med DI om att vi inte går ut med.

LÄS OCKSÅ:

Andrea Svanberg

Ämnen i artikeln:

Dagens Industriretriever

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.