Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Efter konkursen – nu startar ägaren "Nya Sjöstadsbladet"

Publicerad: 24 juni 2014, 07:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:33

En konkurs och skulder på över 700 000 stoppar inte Jonny Bothin, som nu startar bolaget "Nya Sjöstadsbladet".


Det var igår som Dagens Media kunde berätta att Sjöstadsbladet gått i konkurs. Detta efter en lång tids ekonomiska problem.

Så sent som igår hade tidningen ett skuldsaldo på 701 403 hos Kronofogdemyndigheten.

Dagens Media sökte under gårdagen tidningens chefredaktör och grundare Jonny Bothin utan att kunna nå honom. Nu kommenterar Jonny Bothin dock konkursen på Sjöstadsbladets sajt.

" Som ni alla säkert känner till så har tidningsmarknad sedan flera år präglats av hård konkurrens, prispress och svag lönsamhet. Under det senaste halvåret har denna situation förvärrats i det område som varit bolagets målgrupp Hammarby Sjöstad och dess omnejd.

I denna extrema marknadssituation har Sjöstadsbladet AB hamnat under svår press. Vi har sedan oktober 2013 arbetat intensivt för att hitta lösningar på bolagets lönsamhet- och likviditetsproblem. Flera kostnadsrationaliseringsprogram har genomförts samtidigt som förhandlingar har förts med intressenter om att sälja eller fusionera företaget. Förhandlingarna har varit långt gångna, men har dessvärre inte lyckats", skriver han.

Enligt Jonny Bothin kommer konkursen inte att överklagas.

" Vi kommer inom en snar framtid ta ställning och beslut ifråga om utgivningen av om lokaltidningen Sjöstadsbladet som inte ingår i konkursen kommer och fortsätta sin utgivning. Här hoppas vi på ert fortsatta stöd och att även ni ser behovet av en levande bevakning av stadsdelen Hammarby Sjöstad".

Så sent som den 1 maj i år registrerade dock Jonny Bothin bolaget "Nya Sjöstadsbladet". Detta nämner han dock inget om i sin dödsruna på sajten.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.