Efter Gunilla Herlitz – Henrik Stangel slutar på Bonnier

2016-02-23 13:57  
Henrik Stangel är högste chef för annonsförsäljningen inom Bonnier News. Foto: Janne Næss. Foto: Janne Næss.

UPPDATERAD. Ännu en toppchef – Henrik Stangel – slutar på Bonnier News, kan Dagens Media berätta. Henrik Stangels tjänst försvinner när sammanslagningen av tidningarnas annonsorganisationer nu är slutförd.

I går, måndag, släpptes mediebomben om att Gunilla Herlitz, chef för Bonnier News, slutar.

Nyheten släpptes via ett internt mejl till Bonniers anställda på måndagsmorgonen. Samtidigt publicerades en artikel om avhoppet i Bonniertidningen Dagens Industri.

Senare under måndagen skickade Bonnier ut ett pressmeddelande om att Pär Roosvall, övergripande ansvarig för läsarintäkter på Bonnier News, kommer att lämna koncernen.

Nu är ytterligare en toppchef på väg bort från Bonnier News kan Dagens Media berätta.

Enligt uppgift till Dagens Media ska Henrik Stangel lämna sitt nuvarande jobb inom en snar framtid.

Henrik Stangel ville själv inte ge ett rakt svar på frågan om han är på väg bort från sitt jobb.

– Någon gång kommer jag att sluta. Men när jag gör det kommer jag att informera om det under ordnade former, sade Henrik Stangel till Dagens Media tidigare under tisdagen.

När Bonnier News hösten 2015 slog ihop säljorganisationerna för Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen blev Henrik Stangel övergripande ansvarig för all annonsförsäljning inom Bonnier News. Han sitter även i affärsledningen för Bonnier News.

Hur ser du på din framtid?

– Jag har ett jobb som jag är fullt upptagen med, tills jag beslutar mig för något annat.

UPPDATERING:

Efter att denna artikel publicerats valde Bonnier News att, via ett pressmeddelande från personalchefen Magnus Jansson, bekräfta Dagens Medias uppgifter.

Henrik Stangel slutar helt på Bonnier News. Den roll som Henrik Stangel haft kapas bort i och med att sammanslagningen av annonsorganisationerna för DI, DN och Expressen är slutförd.

Henrik Stangel som tidigare varit vd för Dagens Industri – ett jobb som Gunilla Herlitz själv tog över 2014 – säger till Dagens Media att han inte fått något erbjudande om en ny tjänst inom Bonnier som motsvarar hans förväntningar.

– De öppningarna finns inte riktigt just nu, säger Henrik Stangel.

Varför slutar du?

– Jag är klar. Vi var överrens om att sammanslagningen av annonsorganisationen skulle ta max två år att genomföra. Nu blev vi klara vid årsskiftet och då är det helt naturligt att jag slutar. Jag har inget kvar att göra.

Under våren ska Henrik Stangel stå till förfogande för att hjälpa till med ett par mindre uppdrag inom Bonnier, exempelvis de förvärv inom tillväxtmedier som Bonnier har genomfört.

Hade du velat jobba kvar på Bonnier?

– Jag och Gunilla har pratat en del under resans gång kring vad det finns för öppningar. Men jag har inte sett något som varit av den typen som jag har jobbat med.

Henrik Stangel var tidigare vd för Dagens Industri. Före tiden på DI var han annonsdirektör på Dagens Nyheter.

Bonniers koncernchef Tomas Franzén var i går tydlig med att Bonnier nu söker en ersättare till Gunilla Herlitz som kan ta över alla hennes uppdrag, inklusive vd-stolen för DN, DI och Expressen.

Henrik Stangel säger till Dagens Media att han själv inte aspirerar på den posten, och att han tror att det kommer att bli svårt att hitta en ersättare.

– Jag tror att det är en väldigt tuff utmaning. Det är något som är organiserat efter Gunilla Herlitz som person. Tomas kanske hittar en sådan person, men det är långt från säkert.

Vad ska du själv göra när du slutar?

– jag har varit inne i sju olika branscher hittills, vi får väl se om det blir en åttonde. Min ådra ligger i att jobba med att utveckla affärs- och marknadsorganisationer och jag vill gärna ha någon typ av vd-roll.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt