måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Efter Bulletin – Ivar Arpi återvänder till SvD

Publicerad: 4 maj 2021, 11:22

Shora Esmailian, Johannes Klenell och Ivar Arpi är nya kulturkrönikörer på SvD. Foto: Lars Dareberg/Magnus Hjalmarsson Neideman/Malin Hoelstad/SvD

Tillsammans med Shora Esmailian och Johannes Klenell blir Ivar Arpi ny krönikör hos Svenska Dagbladet – på kulturen.

Ämnen i artikeln:

Ivar ArpiBulletinDagspress

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Svenska Dagbladet värvar tre nya kulturkrönikörer – Ivar Arpi, Shora Esmailian och Johannes Klenell. Tillsammans med SvD Kulturs idé- & samtidsredaktör Elsa Westerstad ska de skriva längre resonerande krönikor var fjärde vecka.

Därmed återkommer Ivar Arpi till SvD, där han tidigare var ledarskribent, och som han lämnade för Bulletin hösten 2020. Men sejoren på Bulltin blev kort och efter uppmärksammade interna konflikter lämnade Ivar Arpi Bulletin i mars i år.

– Det finns fortfarande otroligt duktiga och drivna journalister på Bulletin, så det känns som ett misslyckande att behöva lämna dem. Men jag kan inte fronta den här organisationen med de nuvarande majoritetsägarna, sade han då till Dagens Media.

LÄS ÄVEN: Ivar Arpi om varför han lämnar Bulletin: ”Ägarna har en människosyn jag inte kan stå bakom”

Nyligen startade Ivar Arpi den egna plattformen ”Rak höger med Ivar Arpi” på Substack.

Shora Esmailian är författare och journalist, och medverkar bland annat på Sydsvenskans kultursidor, medan Johannes Klenell är författare och kulturredaktör på tidningen Arbetet.

– Jag är glad att vi nu kan stärka med tre skickliga stilister som för självständiga resonemang om vår tids kultur- och samtidsfrågor. Svenska Dagbladets läsare vill förstå sin omvärld och är nyfikna på olika sätt att se på den, säger SvD:s kulturchef Lisa Irenius, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev