Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Efter bråket på SVT – nu slutar Ylva M Andersson

Publicerad: 10 mars 2016, 10:46
Uppdaterad: 10 mars 2016, 14:44

På bild: Ylva M Andersson, före detta chef för SVT Göteborg.

Först lämnar Mette Friberg SVT – och nu Ylva M Andersson. Läs Göteborgschefens hälsning till personalen här.


Ämnen i artikeln:

SVT

– Ylva M Andersson har valt att sluta på SVT. Det är en ledsam dag och jag känner stort allvar kring att situationen inte har gått att lösa utan att en duktig chef nu väljer att sluta. Jag kommer att sakna Ylva i det dagliga arbetet. Ylva har gjort ett viktigt arbete på SVT Göteborg och bidragit med betydelsefulla insatser kring nya samarbeten, program- och produktionsutveckling, säger Maria Groop Russel, ansvarig för interaktiva avdelningen på SVT i ett pressmeddelande. 

Ylva M Andersson tillträdde arbetet som ortschef på SVT i Göteborg 2013 och väljer nu att sluta på SVT.

Bakgrunden till den tidigare konflikten på SVT uppges vara att Ylva M Andersson föreslagit att Mette Friberg, chef för samhällsdivisionen, skulle fråntas ansvar som programchef för ”Uppdrag Granskning” under 2016. Sedan dess har Mette Friberg varit sjukskriven.

Efter denna händelse tvingades båda bort från sina tjänster. I ett pressmeddelande skrev SVT att Ylva M Andersson och Mette Friberg tilldelas andra arbetsuppgifter till efter sommaren.

Här är Ylva M Anderssons avskedshälsning till SVT:

"Hej,

Jag vill bara skicka en kort hälsning till er alla. Det är väldigt många av er som har hört av sig till mig under de senaste veckorna. Tusen tack för det! Det värmer. I denna omsorg och omtanke finns mycket gott för SVT i Göteborg att bygga vidare på. 

2016 är – och fortsätter att vara – ett otroligt viktigt programår. Jag vet att ni tar er an detta på ett framgångsrikt sätt. Jag önskar er allt gott. Det har varit fantastiskt roligt att jobba ihop. Jag är stolt över vad vi åstadkommit tillsammans.

Vi ses snart!

Y"

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.