Efter bråket på SVT – nu slutar Ylva M Andersson

2016-03-10 11:46 Johanna Holmgren  
På bild: Ylva M Andersson, före detta chef för SVT Göteborg.

Först lämnar Mette Friberg SVT – och nu Ylva M Andersson. Läs Göteborgschefens hälsning till personalen här.

– Ylva M Andersson har valt att sluta på SVT. Det är en ledsam dag och jag känner stort allvar kring att situationen inte har gått att lösa utan att en duktig chef nu väljer att sluta. Jag kommer att sakna Ylva i det dagliga arbetet. Ylva har gjort ett viktigt arbete på SVT Göteborg och bidragit med betydelsefulla insatser kring nya samarbeten, program- och produktionsutveckling, säger Maria Groop Russel, ansvarig för interaktiva avdelningen på SVT i ett pressmeddelande. 

Ylva M Andersson tillträdde arbetet som ortschef på SVT i Göteborg 2013 och väljer nu att sluta på SVT.

Bakgrunden till den tidigare konflikten på SVT uppges vara att Ylva M Andersson föreslagit att Mette Friberg, chef för samhällsdivisionen, skulle fråntas ansvar som programchef för ”Uppdrag Granskning” under 2016. Sedan dess har Mette Friberg varit sjukskriven.

Efter denna händelse tvingades båda bort från sina tjänster. I ett pressmeddelande skrev SVT att Ylva M Andersson och Mette Friberg tilldelas andra arbetsuppgifter till efter sommaren.

Här är Ylva M Anderssons avskedshälsning till SVT:

"Hej,

Jag vill bara skicka en kort hälsning till er alla. Det är väldigt många av er som har hört av sig till mig under de senaste veckorna. Tusen tack för det! Det värmer. I denna omsorg och omtanke finns mycket gott för SVT i Göteborg att bygga vidare på. 

2016 är – och fortsätter att vara – ett otroligt viktigt programår. Jag vet att ni tar er an detta på ett framgångsrikt sätt. Jag önskar er allt gott. Det har varit fantastiskt roligt att jobba ihop. Jag är stolt över vad vi åstadkommit tillsammans.

Vi ses snart!

Y"

Johanna Holmgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt