fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Efter Aagårds rasist-tweet – då kommer hovrättens dom

Publicerad: 26 september 2017, 05:00
Uppdaterad: 26 september 2017, 06:53

Martin Aagård kallade Richard Herrey för "din gamle rasist" på Twitter. Nu på fredag faller domen i hovrätten.

Ämnen i artikeln:

Richard HerreyMartin Aagård

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


I augusti 2015 valde artisten och programledaren Richard Herrey att stämma Aftonbladet-medarbetaren Martin Aagård. Bakgrunden till stämningen var ett bråk på Twitter, som ägde rum samma år, där Martin Aagård bland annat kallade Richard Herrey för "din gamle rasist".

Nu ska Svea hovrätt pröva om det var förtal att kalla Richard Herrey för rasist. Under onsdagen förra veckan ägde hovrättsförhandlingarna rum, där man lyssnat på inspelade vittnesmål från tingsrätten. Nu på fredag presenterar hovrätten sin dom.

Dagens Media har varit i kontakt med Martin Aagård som avbjöjt att kommentera innan förhandlingarna vid hovrätten är helt avslutade.

Det var i september 2015 som Aftonbladet i rätten dömdes att betala 30 000 kronor i skadestånd till Herrey, varefter tidningen krävde att målet skulle tas upp igen, då i tingsrätten. Den gången friades Aftonbladet, på grund av att rätten ansåg att formuleringen ”din gamle rasist” var nedsättande men desto mer svårbedömt än ett direkt påstående om att någon är rasist.

Efter den friande domen från tingsrätten uttryckte Richard Herrey sin besvikelse på Twitter:

"Att journalist utan konsekvens offentligt kan förtala nån som i hela sitt liv o gärning respekterat människors lika värde är ....sorgligt."

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev