tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Efter 30 år – chefredaktörsbyte på Dalslänningen

Publicerad: 1 februari 2022, 10:17

Sofie Borg tar över Dalslänningen efter Thomas Wallin som går i pension.

Thomas Wallin har varit chefredaktör på Dalslänningen i 30 år, men när pensionen nu närmar sig står det klart att Sofie Borg tar över tidningen.

Ämnen i artikeln:

NWT

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


NWT:s Dalslänningen har i dag redaktioner i Bengtsfors, Dals-Ed och Färgelanda. Sedan 30 år tillbaka rattas tidningen av chefredaktören Thomas Wallin, men inte länge till eftersom pensionen stundar.

När Thomas Wallin nu överger rodret blir det till Sofie Borg, som har haft en rad olika positioner på NWT Media som har 16 lokala mediehus i Värmland, Skaraborg och Dalsland. Nu senast har hon haft rollen som redigerings- och flödeschef.

– Att vara chefredaktör för en lokal tidning med så stark ställning som Dalslänningen är något man lever med dygnet runt. Det har jag gjort i exakt trettio år nu och det har varit otroligt roligt, men också krävande. Det känns därför bra att få lämna över pennan till Sofie, säger Thomas Wallin i ett pressmeddelande.

Sofie Borg:

– Lokaljournalistiken är det viktigaste vi har i Mediesverige och Dalslänningen är en väldigt bra lokaltidning. Den har en stark ställning som hushållsorgan i bygden och en tydlig nyhetsvinkel på journalistiken. Dalslänningen har varit väldigt välskött i många år.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev