måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Edward Blom till Svenska Dagbladet

Publicerad: 19 januari 2023, 07:11

Edward Blom blir återkommande kolumnist i SvD.

Foto: Stina Stjernkvist

Matkonnässören Edward Blom blir kolumnist på Svenska Dagbladets ledarsidor.

Ämnen i artikeln:

SvDSvenska DagbladetNyheter

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Edward Blom har många titlar på sin lyra: kulturhistoriker, gastronom, poddare, programledare, sångare författare och arkivarie. Nu går han också in som kolumnist i SvD. Med start på lördag, 21 januari, ska han återkomma varje månad.

– När jag skriver om politik på Twitter får jag ofta kommentarer som ”Håll dig till grytorna, kocken!” – fast jag inte ens är en riktig kock… Men det är så dumt; demokrati går ju ut på att alla medborgare ska engagera sig, inte bara statsvetare utan även pingstpastorer, svetsare, poeter och jordnötsodlare, säger Edward Blom, som tidigare varit krönikör i bland annat Fokus, i ett pressmeddelande.

Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på SvD, konstaterar att det inte är alla som har en sådan bredd och bildning som vad Edward Blom:

– Första gången vi träffades arbetade han som kunnig och engagerad arkivarie på Centrum för Näringslivshistoria. Många känner nog igen honom som folkkär och levnadsglad matprofil, så det känns väldigt roligt att kunna bidra till att få erbjuda SvD:s läsare mer, ur vad jag vet är en mycket rik fatabur, säger Tove Lifvendahl, i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: SvD ger ut ny fredagsbilaga – Mat & Resor försvinner

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev