Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Duo tar över printledningen på Aftonbladet

Publicerad: 13 februari 2019, 07:51

Erika Scott och Michael Fristedt blir nya printchefer när Martin Wåhlstedt går i pension.

Michael Fristedt och Erika Scott tar över ledningen för affärsområdet Aftonbladet Print när Martin Wåhlstedt i vår lämnar rollen som printchef.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Martin Wåhlstedt slutar som printchef på Aftonbladet för att gå i pension. Mångåriga Aftonbladetmedarbetarna Erika Scott och Michael Fristedt tar över ansvaret. 

Erika Scott, som i dag är magasinschef, kommer att fokusera på det redaktionella arbetet, Michael Fristedt på affären.

–  Vi behåller egentligen samma uppgifter men går uppåt ett steg rent ansvarsmässigt. Förut rapporterade jag och Michael Fristedt till Martin Wåhlstedt, nu blir det direkt till Lena K Samuelsson. För mig är den största förändringen att jag även tar över ansvaret för nyhetstidningen och inte bara magasinen, säger Erika Scott till Dagens Media. 

– Rent affärsmässigt blir det ingen skillnad. Jag, Michael Fristedt och Martin Wåhlstedt tillsammans med redaktör Nicke Franchell har jobbat väldigt tätt tillsammans tidigare för att få den här affären att vara lönsam, för det är den för Aftonbladet, säger Erika Scott. 

Vilken kommer utmaningen bli? 

–  Utmaningen är att fortsätta få lönsamhet i papperstidningen och magasinen, där har vi varit framgångsrika under Martins tid. Det blir min och Michael Fristedts uppgift att fortsätta på den inslagna vägen. Att hitta bra samarbeten och säkerställa att vi fortfarande tjänar pengar på papper. 

Aftonbladets chefredaktör Lena K Samuelsson är nöjd med lösningen när Martin Wåhlstedt kliver åt sidan. 

– Martin och hans gäng har gjort en fantastisk resa med våra tryckta produkter de senaste åren. Med Erika och Michael vid rodret kan den resan fortsätta. Print är otroligt viktig för Aftonbladets verksamhet och kommer så att vara ett antal år framåt, säger hon i ett pressmeddelande. 

Erika Scott och Michael Fristedt tar över ansvaret för affärsområdet från 1 mars.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.